Graviditetstests


Graviditetstest, hvornår skal jeg tage en test?

Her i kategorien finder du pålidelige og let anvendelige graviditetstest, som giver dig et 99% sikkert resultat indenfor meget kort tid. En graviditetstest giver svaret på et af livets store spørgsmål, og fortælle dig gennem en urinprøve, om du er gravid eller ej. På beauty.dk tilbyder vi et væld af forskellige og hygiejniske graviditetstest til rigtig gode priser. Vi forhandler både stave, strimmelteste og tidlig graviditetsteste fra producenter som blandt andet Valmed, Clear & Simple, Pasante og mange andre.

Hvis du er i tvivl, om du er gravid eller ej, er det altid en rigtig god idé at tage en test, så snart din menstruation er udeblevet. Det er nemlig ikke altid, at kroppens tegn på en graviditet er en reel graviditet. Du kan for eksempel godt have ondt i maven, ømme bryster mm. uden at du er gravid. Det er helt normalt at opleve de samme tegn på en graviditet selv om du “bare” har menstruation. Det sker også tit, at gravide kvinder ikke altid kan mærke deres graviditet i begyndelsen. Derfor anbefaler vi altid at tage en graviditetstest i stedet for at prøve at lægge mærke til kroppens signaler. En graviditetstest virker bedst, hvis du tager den samme dag, som du skulle have haft din menstruation. Allerhelst dagen efter. Er din menstruation ikke regelmæssig, eller kan du ikke huske din sidste menstruation, kan du tage en test tre uger efter ubeskyttet samleje.

Graviditetstest brugsanvisning

En graviditetstest virker på den måde, at når den kommer i kontakt med urinen, kan den derefter analysere, om urinen indeholder et hormon, som gravide producerer nemlig HCG. Når kvinder bliver gravide, vil de befrugtede æg sætte sig fast i livmoderens slimhinde i omkring 5-10 dage, efter befrugtningen har fundet sted. Det er her moderkagen producerer hormonet HCG. En graviditetstest undersøger derfor om urinen indeholder HCG, hvorefter den kan fortælle, om du er gravid eller ej. Hvordan resultatet ser ud, når testen er positiv, afhænger af, hvilken type graviditetstest man har valgt. Nogle test viser sig som streger, hvis den er positiv, hvor andre kan vise symboler, eller måske ord. Det er også vigtigt og huske, at de forskellige tests fungerer meget forskelligt, både med hensyn til tidspunkt, aflæsningstidspunkt og i det hele taget måden, de skal anvendes på. Det er derfor en rigtig god idé, at du først og fremmest læser brugsanvisningen nøje, inden du anvender en graviditetstest.