Hudpleje
28. august 2019

Skab den perfekte base for din makeup

Af Mai Hvass, kosmetiker

Find den rette foundation

Når man skal skabe den perfekte base for sin makeup er det først og fremmest vigtigt at man kender sin hudtype. Når du har klarlagt om du har fedtet, tør, moden, eller uren hud er det lettere at finde den foundation, som passer til netop dig.

Før du kaster dig ud i at påføre din makeup, er der lige lidt et par forberedende trin, du bør skrive dig bag øret. 

Rens morgen og aften 

Rens - Den har du nok hørt et hav af gange, nemlig hvor vigtigt det er at rense sin hud morgen og aften, men ikke desto mindre vil vi her på Beauty gerne slå et slag for, hvor vigtig en god hudpleje rutine er for dine makeup resultater helt generelt. Er din hud eksempelvis tilstoppet, afslører tørre plamager eller gammel makeup, så er det svært at lægge en basis makeup til perfektion. Inkorporerer derfor en god rutine i din hverdag, hvor du får renset huden i dybden. 

Fugt huden

Efter afrens hører en god creme sig selvfølgelig til, da en fugtet hud sikrer et mere jævnt og smukt resultat. Find en creme, som passer til din hudtype. Har du eksempelvis meget fugttør hud, så find en nærende creme, som eventuelt er fed i konsistensen, hvis din hud vel at mærke plejer at suge cremer til sig. Har din hud derimod tendens til at fedte i løbet af dagen, er det fordelagtigt at bruge en dagcreme, som er mere let i sin konsistens, som hurtigt trænger ind uden at efterlade en fedtet overflade. 

Tip! Foruden den daglige renserutine er det en god ide at give din hud en eksfoliering en gang om huden så din hud forbliver, jævn med en sund glød. 

Når disse to trin er på plads kan du, hvis du foretrækker det, bruge en god primer som sidste trin inden din foundation kommer på. En primer er et godt værktøj, som er med til at udjævne huden yderligere, så du får et flot resultat. Her findes der både matte primere, som er gode til en fedtet hud samt primere med fugtgivende egenskaber, som kommer dem med en fugttør hud tilgode. 

Hvilken foundation skal du bruge?

Har du tør hud, kan du med fordel gå efter en foundation, som er cremet eller flydende i konsistensen. Hold dig fra en tør, pudderbaseret foundation, da det ofte er en dårlig kombination til den tørre hudoverflade. Har du derimod en fedtet hud er det en god ide at bruge en foundation, som virker olieabsorberende. På den måde kan din foundation hjælpe med at dæmpe den skinnende hud og dermed ikke forværre den. Har du moden hud, er det alfa omega at vælge en let foundation eller måske endda bare en god BB cream, som giver en let dækkeevne, som samtidig giver fugt til huden. En foundation som er tyk i konsistensen, har den nemlig den modsatte effekt på alt det, vi prøver at skjule og vil blot fremhæve blandt andet rynker i langt højere grad. 

Blotting paper og face mists

Skulle din hud fedtet op i løbet af dagen trods den rette foundation, så kan du med fordel bruge matte blotting paper, som nemt og enkelt fjerner overskydende fedt fra hudens overflade. Har du derimod brug for fugt i løbet af dagen, vil vi anbefale dig at have en god og fugtgivende face mist i nærheden. Når du føler dig fugttør er en face mist nemlig en super nem og enkel måde at få tilført lidt ekstra pleje til huden. 

Du finder alt, du skal bruge for at lægge den perfekte foundation her på Beauty. 


Produkter i denne artikel

Produkter i denne artikel