Hår
28. august 2019

Sådan laver du nemt smukke bølger i håret

Af Simone Keller, frisør

Få smukke bølger i håret med et glattejern

Et af mine yndlingsredskaber til hårstyling er et glattejern. Men ikke hvilket som helst glattejern. Det skal nemlig have flere funktioner end blot at kunne glatte håret. 

Hvis du også elsker at kunne lave forskellige looks med dit hår, så se nærmere her, hvor jeg laver lækre bølger med Remingtons Sleek and Curl Straightener. 

  1. Jeg starter altid med at børste håret godt igennem. Min favoritbørste er fra Olivia Garden og hedder iDetangle Thick Hair. Den er især god til dig med meget eller tykt hår. 
  2. Herefter deler jeg håret op i mindre sektioner. Det gør hårstylingen meget mere let og overskuelig. 
  3. Som vist på billedet starter jeg med den nederste sektion. Jeg sætter glattejernet lige på håret, og drejer jernet en halv omgang, og trækker stille og roligt varmen ud gennem hele totten. Nu lader jeg den varme tot køle af, og går videre til næste. Sådan fortsætter jeg gennem hele håret. 
  4. Når håret er kølet af, tager jeg igen min børste, og reder håret igennem. Det er sådan at der skabes bløde bølger i stedet for krøller. 

Tip: Hvis du ønsker krøller i stedet for bølger, kan du dreje glattejernet en hel omgang i stedet for en halv. 

Udover at krølle og bølge håret, er dette jern selvfølgelig også rigtig effektivt til at glatte håret, og efterlade en glansfuld overflade. Dette er kun muligt fordi glattejernet har keramiske plader, som kan indstilles i forskellige temperaturer. Temperaturen afhænger af din hårtype. Har du et fint hår, bør du bruge så lav temperatur som muligt, så du undgår mindst mulig skade på håret. I et tykt hår er man derimod nødt til at skrue op for temperaturen, så varmen kan nå gennem hele hårtotten.

Rigtig god styling!


Produkter i denne artikel

Produkter i denne artikel