Hudpleje
11. februar 2020

Positiv stress og sund hud?

Af Helle fra Dermalogica

Dermalogicas hudplejeeksperter guider dig til en sund hud

Huden kan afsløre, hvordan en person har det indeni. For eksempel kan frygt vise sig som gåsehud. Angst eller nervøsitet kan vise sig som sved. Hvis du er flov, kan dine kinder blusse. Grunden til dette er, at huden indeholder et væld af nerveender, som er i konstant kontakt med hjernen. 

Forbindelsen mellem hjernen og nervesystemet påvirker hudens immunceller gennem forskellige receptorer og kemiske budbringere, såsom neuropeptider.

Selvom stress har et dårligt ry, er det ikke altid dårligt for os. Der er to former for stress - positiv og negativ stress. Positiv stress kan hjælpe os med at vokse og være mere opmærksomme, fokuserede, motiverede og energifyldte - hvis blot vi har en positiv tankegang. Stress tvinger os til at turde, elske, handle og bekymre os om andre mennesker.

Hvis negativ stress kan forværre hudproblemer, er det rimeligt at antage, at hudens sundhed forbedres, hvis den ikke oplever stress. For eksempel kan positiv stress frigive oxytocin (kærlighedshormon), som er kendt for at hæmme virkningen af kortisol – som blandt andet medvirker til at fortykke cellerne i hårfolliklerne og øge talgproduktionen i huden.

Forskning har allerede vist en sammenhæng mellem en positiv tankegang og øget levetid samt nedsat smerte og mindsket sygdomsforekomst såsom slagtilfælde eller almindelig forkølelse.

Huden omkring øjnene er ikke tykkere end 0,5 mm og er dermed den tyndeste og mest sarte hud på hele kroppen. Derfor er det også et af de første steder, som viser tegn på stress.

Påføring af Stress Positive Eye Lift så snart du bemærker stresstegn er en god måde at reagere på et for højt stressniveau. Stress Positive Eye Lift er en virkningsfuld øjenbehandling og -maske, som opstrammer, fugter og løfter huden i øjenområdet og mindsker synlig hævelse og opklarer mørke rande. Så nedsætter du de negative bivirkninger af stress som f.eks. slap, dehydreret hud i øjenområdet, hævelser, mørke rande og en svækket hudbarriere.

Produkter i denne artikel

Produkter i denne artikel