Hudpleje
11. februar 2020

Hvorfor får du sensibel hud?

Af Helle fra Dermalogica

Dermalogica guider dig til  lindring af sensibel hud

Mange mennesker opfatter deres hud som sart. Ofte er der dog ikke tale om, at huden er sart men sensibel. Det er dog naturligt, at mange forveksler de to hudtyper, fordi de har samme symptomer: Huden svier, brænder, rødmer og klør. Hvor sart hud er genetisk betinget, er det imidlertid alle uanset alder, der kan få sensibel hud, hvis deres hud bliver eksponeret for følgende faktorer.

Miljøpåvirkninger

Miljøpåvirkninger er en af de hyppigste årsager til sensibel hud. Disse påvirkninger kan være UV-lys, forurening eller ekstreme vejrforhold og vil ofte udtørre huden og gøre den sensibel.

Ældning

I takt med at vi ældes, sker der et stærkt fald i mængden af fedstoffer i de øverste hudlag, hvilket betyder, at vores hud bliver tør og dehydreret, når vi bliver 40. Uden de beskyttende fedtstoffer er huden forsvarsløs overfor udefrakommende angreb, og der er derfor en større risiko for, at huden reagerer på miljømæssige påvirkninger.

Livsstil

Lightsodavand og fedtfattige fødevarer efterlader dig uden hudvenlige essentielle fedtsyrer og fedtopløselige vitaminer. Mangel på de gode fedtstoffer kan bidrage til psoriasis, eksem og skæl. Rygning dræner huden for A- og C-vitaminer og medfører forsnævringer i blodkarrene. Det vil med andre ord sige, at rygning kvæler huden indefra. Overdreven indtag af alkohol og visse former for lægemidler kan give tør og sensibel hud.

Overrensning

Tab af eksisterende talg sker, hvis du tager for lange og/eller varme bade, skrubber din hud for meget eller bruger skrappe sæber. Hvis du barberer dig uden at bruge et beskyttende produkt til barbering, kan det også svække hudens barriere. 

Hvis din hud har behov for seriøs lindring, kan Dermalogicas UltraCalming produkter hjælpe dig med at få din hud i balance. UltraCalming™ produkterne virker ikke kun beroligende og lindrende. De modvirker

fremtidig opblussen ved at genopbygge hudens beskyttende barriere. Den NYE lindrende UltraCalming™ Duo er et godt sted at starte. De to produkter – Barrier Defense Booster og Calm Water Gel – arbejder sammen for på én gang at afhjælpe den nuværende irritation og fjerne fremtidig opblussen.


Produkter i denne artikel

Produkter i denne artikel